leuke babyshower tips
babyshower etiquette
babyshower geschiedenis
babyshower spelletjes
creatieve babyshower spelletjes
hapjes voor een babyshower
high tea babyshower
ideeen voor een babyshower
leuke thema babyshower tips

leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes

babyshower checklist
checklist babyshower

babyshower recepten
scones
soesjes

meer babyshower tips
feestartikelen voor babyshower
leuke babyshower uitnodiging

leuke babyshower plaatjes
babybad
baby ballonnen
baby op de maan
babyschoentjes
babyvoetjes
beschuit met muisjes
disney baby
hobbelpaard
huilende baby
jongen baby
kinderwagen
knuffelbeer
lachende baby
leuke baby
luier
meisje baby
ooievaar
rammelaar
rompertjes
slabbertjes
slapende baby
speen
spelende baby
vintage baby
wieg
zwangerschap
Hoe organiseer je een babyshower? We hebben een handige stap-voor-stap handleiding voor je gemaakt. We beginnen ongeveer twee maanden voor de babyshower, zo heb je voldoende tijd en zo min mogelijk stress.

1. Wie, Wat, Wanneer

De vraag waar de organisatie van ieder feest mee begint: de drie W’s. Maak een afspraak met de aanstaande moeder ongeveer twee maanden voor de babyshower. Het lijkt misschien wat vroeg maar je wilt relaxed naar de feestdag toeleven toch. Natuurlijk bespreek je het onderstaande niet wanneer het een ‘Surprise babyshower’ is.

Het ‘Wat’ hoef je al niet te beantwoorden: een babyshower.

‘Wanneer’ spreek je af met de aanstaande moeder (of vader wanneer die ook aanwezig is). De meeste babyshowers worden 6 tot 4 weken voor de uitgerekende datum gehouden, zie het maar als een richtlijn. Hierbij hoort ook het tijdstip bij.

‘Wie’ tenslotte, welke gasten moeten worden uitgenodigd en wanneer je dit nog niet hebt, adressen en telefoonnummers. Tegelijkertijd is het handig om te informeren naar cadeaus. Het gaat op een babyshower natuurlijk niet alleen daarom maar babyshowercadeaus horen er wel bij.

Het bovenstaande bespreek je met de aanstaande moeder, het budget meestal niet. Over het algemeen is een babyshower een cadeautje voor de moeder en wordt door de gasten gezamenlijk of door de organisator betaald.


2.Thema, spelletjes en versiering

Ongeveer 6 weken voor de babyshower. Wil je een babyshower met een thema? We hebben enkele omschreven maar waarschijnlijk heb je zelf ook ladingen ideeën. Je hebt een geweldig thema bedacht? Dan kun je beginnen met het zoeken naar leuke spelletjes die bij het thema passen en natuurlijk de nodig versiering.

3. Uitnodigingen

Verstuur de uitnodigingen ongeveer 6 weken voor de babyshower, dat geeft gasten genoeg tijd om te reageren. Zet onder de uitnodiging wel RSVP of ‘laat even weten of je komt’ voor (datum) Leuke uitnodigingen voor een babyshower vind je hier.

4. Hapjes en drankjes

Probeer in ieder geval 6 weken voor de babyshower een menu samen te stellen. Wil je een cateraar inhuren, ga je naar een restaurant of houd je een babyshower thuis? Bespreek met een cateraar of restaurant het menu. Wanneer je hebt besloten om zelf de hapjes en drankjes voor een babyshower te maken maak dan alvast een lijstje hiervoor. Je zult zien dat het best een hele klus gaat worden en er is niets mis mee om hierbij hulp van enkele gasten te vragen. Vergeet ook niet de taart, bij iedere babyshower hoort gewoon een mooie taart.


5. Shopping!

Versieringen, kleine prijsjes (voor de spelletje), een deel van de inkopen voor het menu. Je bent nu ongeveer een week voor de babyshower. Alle inkopen voor het menu kun je natuurlijk nog niet doen maar alles wat ‘houdbaar’ is kun je alvast aanschaffen. Heb je spelletjes bedacht waarvoor dingen uitgeprint moeten worden dan is dit het moment. We hebben het er nog niet over gehad maar ook ‘bedankjes’ horen bij de inkoop.

6. Je bent er bijna

Twee dagen voor de babyshower. De laatste inkopen en het is tijd om enkele puntjes op de i te zetten. Denk na over enkele praktische dingen zoals: waar worden de cadeautjes neergelegd, zijn alle batterijen opgeladen (foto’s), zijn alle spelletjes duidelijk, zijn alle versieringen er, enz.. Tenslotte, bel mensen die iets meenemen om hen daaraan te herinneren.

7. Babyshower

Het is de dag van de babyshower en heb je alles onder controle? Vast wel. Vandaag kun je de versieringen ophangen en neerzetten. De laatste inkopen doen, hapjes en drankjes maken en klaarzetten. Eventueel de taart ophalen (of iemand regelen die het voor je doet). Leg alle spelletjes klaar met eventueel voldoende pennen. Maak een tafel leeg voor de cadeautjes. Zet een makkelijke stoel neer voor de aanstaande mama. Je bent helemaal klaar voor de babyshower! Wil je het nog eens overzichtelijk onder elkaar:
De babyshower checklist staat hier!

home
© leuke-tips.nl - organiseren babyshower