leuke babyshower tips
babyshower etiquette
babyshower geschiedenis
babyshower spelletjes
creatieve babyshower spelletjes
hapjes voor een babyshower
high tea babyshower
leuke thema babyshower tips
organiseren babyshower

leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes

babyshower checklist
checklist babyshower

babyshower recepten
scones
soesjes

meer babyshower tips
feestartikelen voor babyshower
leuke babyshower uitnodiging

leuke babyshower plaatjes
babybad
baby ballonnen
baby op de maan
babyschoentjes
babyvoetjes
beschuit met muisjes
disney baby
hobbelpaard
huilende baby
jongen baby
kinderwagen
knuffelbeer
lachende baby
leuke baby
luier
meisje baby
ooievaar
rammelaar
rompertjes
slabbertjes
slapende baby
speen
spelende baby
vintage baby
wieg
zwangerschap
Ideeën voor een babyshower

Je gaat een babyshower organiseren en je zoekt naar ideeën? We geven je enkele ideeën en tips voor een geweldige babyshower. We beginnen bij het hele prille begin. Wie organiseert een babyshower? Meestal een goede vriendin, familielid of soms een collega. Het is een verrassing of cadeau voor een aanstaande mama. De volgende vraag is dan misschien ook gelijk beantwoord, wie betaald de babyshower? Over het algemeen diegene die de babyshower organiseert, het is een cadeautje van haar voor de mama to be. Als organisatrice hoef je dan ook meestal geen cadeau extra mee te nemen.

Wanneer wordt een babyshower gehouden? In ieder geval in de tweede helft van de zwangerschap en niet te dicht op de uitgerekende datum. Het geeft een leuk verhaal dat vliezen breken tijdens de babyshower maar het zorgvuldig geplande feest is dan wel snel voorbij. Tenslotte voor dit gedeelte, wie nodig je uit voor een babyshower? Wanneer je geen ‘surpriseparty’ organiseert kun je dit overleggen met de aanstaande moeder. Een babyshower heeft vaak een beperkte gastenlijst en zorg wel dat iedereen die er beslist moet zijn ook daadwerkelijk aanwezig kan zijn op de datum van de shower.


Planning van een babyshower

Een traditionele babyshower heeft een beetje een vaste volgorde maar het staat je vrij om daar deels (en zelfs in zijn geheel) van af te wijken. Originaliteit is altijd leuk! Om je een paar richtlijnen te geven voor een min of meer traditioneel feest. Wanneer de gasten aankomen worden ze welkom geheten door de organisatrice en de aanstaande mama. Cadeaus kunnen op een cadeautafel worden gelegd. Mochten de gasten elkaar niet kennen dan is het jouw taak om ze aan elkaar voor te stellen. Maar laten we daar niet te moeilijk over doen de meeste gasten zullen beginnen met elkaar een hand te geven en zich voor te stellen. De gasten zijn allemaal binnen? Begin met een simpel spel (kijk maar even op onze site), een soort van spel om het ijs te breken en iedereen in de stemming te brengen.


Het is tijd voor hapjes en drankjes! Het is handig om hier een soort buffet van te maken waarbij de gasten zelf de hapjes en drankjes pakken. Zo af en toe kun je tussendoor een spel spelen. Na de hapjes en drankjes worden de cadeautjes uitgepakt. Wanneer alle cadeaus uitgepakt zijn en met het nodige enthousiasme ontvangen kun je nog een laatste spel spelen. Tenslotte deel je nog de bedankjes uit en is het tijd voor de gasten om te vertrekken.


Leuke cadeaus voor een babyshower

Een babyshower draait niet alleen om cadeautjes natuurlijk maar het is wel handig om een soort ‘verlanglijstje’ te maken. Er is nu eenmaal een taks aan het aantal rompertjes, knuffels of speentjes dat je nodig hebt. Vergeet daarnaast niet de blijvende cadeaus, cadeaus die een herinnering zijn aan deze babyshower.

Maak in ieder geval foto’s die een blijvende herinnering zijn maar er is meer. Geef iedere gast met de uitnodiging een vel (A4 ong.) papier waarop ze een wens kunnen schrijven voor moeder en kind. Na de babyshower bind je alle vellen samen. Nog een leuk cadeau is om de gasten bij de uitnodiging een lapje stof te geven waarop ze hun creativiteit kwijt kunnen. Je kunt deze lapjes na de babyshower aan elkaar naaien tot een heuse quilt voor de baby.

Een tijdcapsule is eigenlijk vooral voor de baby en er zijn verschillende versies van, wij geven er twee. Maak of koop een mooie doos waar iedere gast iets in stopt van het afgelopen jaar. Dat kan van alles zijn, van de voetbaluitslagen tot de laatste mode, politieke nieuwtjes en zelfs een folder van de lokale supermarkt. Het gaat er om een beeld te schetsen van het geboortejaar van de baby. De volgende tijdscapsule vonden we ook leuk: iedere gast maakt een verjaardagswens voor de baby voor een bepaalde leeftijd. Daarbij hoort ook een (klein) cadeautje. Het cadeautje moet uit het geboortejaar zijn. Bijvoorbeeld: een gast maakt een verjaardagswens voor de 10de verjaardag en geeft een cadeautje dat je NU aan een tienjarige zou geven.

home
© leuke-tips.nl - ideeen voor een babyshower