leuke babyshower tips
babyshower etiquette
babyshower geschiedenis
babyshower spelletjes
creatieve babyshower spelletjes
hapjes voor een babyshower
ideeen voor een babyshower
leuke thema babyshower tips
organiseren babyshower

leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes

babyshower checklist
checklist babyshower

babyshower recepten
soesjes

meer babyshower tips
feestartikelen voor babyshower
leuke babyshower uitnodiging

leuke babyshower plaatjes
babybad
baby ballonnen
baby op de maan
babyschoentjes
babyvoetjes
beschuit met muisjes
disney baby
hobbelpaard
huilende baby
jongen baby
kinderwagen
knuffelbeer
lachende baby
leuke baby
luier
meisje baby
ooievaar
rammelaar
rompertjes
slabbertjes
slapende baby
speen
spelende baby
vintage baby
wieg
zwangerschap
High Tea Babyshower

De High Tea werd enkele jaren geleden razend populair voor een babyshower. Stel je een warme zomermiddag voor met tafeltjes in de schaduw van bomen, glanzend porselein, bloemen, zachte kleuren, gebakjes en thee. Veel restaurants bieden een High Tea aan maar zelf organiseren kan natuurlijk ook. Overigens we schilderden een High Tea buiten in de schaduw maar het ook gewoon in de huiskamer!


Wanneer je hebt besloten om zelf de babyshower te organiseren enkele tips. Als eerste het tijdstip, een High Tea wordt meestal gehouden tussen 2 en 4. (Handig want de gemiddelde babyshower duurt ook ongeveer 2 uur) Bij een High Tea is het belangrijk dat het er net zo mooi uitziet als het smaakt. Glinsterend porselein, zilveren schalen, mooie tafelkleden en servetten, smaakvol bestek en verse bloemen. Het is tijd om een duik te nemen in de porseleinkast van moeders, oma’s en tantes. Het gebloemde, beschilderde porselein waar je vroeger misschien de rillingen van kreeg doet het geweldig voor een High Tea. Overigens hoeft het niet perse allemaal hetzelfde te zijn, verschillende gebloemde kopjes in allerlei kleuren staan ook mooi bij een High Tea.


High Tea, taartjes en meer

Het draait bij een High Tea om finger food in de meest elegante vorm. Denk aan kleine sandwiches met komkommersalade, garnalensalade, zalmsalade of kipsalade. Kleine quiches, fruittaartjes, rauwkostsalade, cupcakejes (het recept vind je bij ‘Hapjes voor een Babyshower’ in het menu) plakjes cake, versierde zandkoekjes, vers fruit, citroencakejes en scones met ‘clotted cream’ en jam. We hebben een recept voor scones met ‘clotted cream’:

(het recept voor scones staat hier).

Thee natuurlijk maar koffie serveren is ook geen probleem, zelfs een glas champagne (behalve voor de aanstaande mamma) is helemaal binnen de sfeer van de High Tea.
Een High Tea is geen buffet al wordt het wel vaak zo gedaan. Bij een klassieke High Tea worden de hapjes op tafel gezet, wanneer een schaal (bijna) leeg is wordt deze vervangen door een schaal met andere hapjes.

Het heeft een nadeel want als organisator blijf je hierdoor lopen met schalen. Daarnaast moet je er op letten dat de schalen met hapjes die op tafel staan voldoende variatie hebben. Dus geen schalen met alleen maar sandwiches. We kunnen het ons voorstellen wanneer je liever voor een buffetvorm kiest.


High Tea Babyshower spelletjes en activiteiten

Ook bij een High Tea kun je spelletjes organiseren die vaak bij een babyshower horen. We hebben ook enkele in het menu gezet bij ‘leuke spelletjes voor een babyshower’ en ‘spelletjes voor een babyshower’. Naast spelletjes kun je ook denken aan creatieve activiteiten: versieren van rompertjes met textielverf of kleine bordjes beschilderen met porseleinverf. Het is het handigst om hiervoor een aparte tafel klaar te zetten. Beide activiteiten vergen niet erg veel voorbereiding.


Voor het versieren van de rompertjes heb je alleen enkele witte rompers nodig die je eerst wel moet wassen en strijken. Daarnaast textielverf die je in iedere hobbywinkel kunt kopen. Ben je zelf creatief maak dan één voorbeeld, sommige gasten hebben nu eenmaal even een duwtje in de rug nodig. Na het beschilderen en drogen moet het rompertje nog één keer gestreken worden om de verf te fixeren.

Kleine bordjes (als versiering voor bv. de kinderkamer) versieren met porseleinverf vraagt zelfs nog minder voorbereiding. Kies voor witte bordjes van een niet te groot formaat. De meeste porseleinverf moet je na het drogen nog ‘afbakken’ in de oven, kijk hiervoor even op de verpakking. Overigens lijkt het niet noodzakelijk wanneer je de bordjes gaat ophangen (je gaat er niet van eten) maar de kleuren blijven mooier wanneer de bordjes even in de oven hebben gestaan.

home
© leuke-tips.nl - high tea babyshower