leuke babyshower tips
babyshower etiquette
babyshower geschiedenis
babyshower spelletjes
creatieve babyshower spelletjes
high tea babyshower
ideeen voor een babyshower
leuke thema babyshower tips
organiseren babyshower

leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes

babyshower checklist
checklist babyshower

meer babyshower tips
feestartikelen voor babyshower
leuke babyshower uitnodiging

leuke babyshower plaatjes
babybad
baby ballonnen
baby op de maan
babyschoentjes
babyvoetjes
beschuit met muisjes
disney baby
hobbelpaard
huilende baby
jongen baby
kinderwagen
knuffelbeer
lachende baby
leuke baby
luier
meisje baby
ooievaar
rammelaar
rompertjes
slabbertjes
slapende baby
speen
spelende baby
vintage baby
wieg
zwangerschap
Hapjes voor een babyshower

Lekkere hapjes voor een babyshower, het menu voor een babyshower is meestal niet zo uitgebreid en bestaat vooral uit veel kleine hapjes aangevuld met taart. Er zijn een aantal dingen waar je wel rekening mee moet houden.

Smaak en reuk veranderen vaak tijdens de zwangerschap en vraag dit even na bij de aanstaande mama. Het kan zijn dat hapjes waar je zeker van weet dat ze er voor haar zwangerschap dol op was, nu niet zo gewaardeerd worden. Of juist dat ze geen genoeg van hapjes kan krijgen waar ze voor haar zwangerschap van gruwde. (Overigens is het een fabeltje dat veel zwangere vrouwen dol zijn op zure haringen of zure bommen tijdens de zwangerschap.) Sterke geuren kun je ook beter vermijden.

Denk daarnaast bij het samenstellen van het menu aan het tijdstip van de babyshower en het aantal gasten. Misschien een open deur intrappen maar ’s ochtends rond koffietijd met mini-pizza’s rondlopen is gewoon geen goed plan. Overigens de meeste babyshowers zijn in de vroege avond of tegen theetijd in de middag en duren een uurtje of drie.


Kleine hapjes voor een babyshower.

Ga vooral voor kleine hapjes zo kan iedereen van alles van de hapjestafel proeven en heb je ook echt eer van je werk. Enkele hapjes:

Soesjes gevuld met hartig of met zoet: We hebben het recept voor soesjes hier gezet maar je kunt altijd kant-en-klare soesjes uit het vriesvak halen. Om ze extra feestelijk te maken versier je ze nog met blauwe of roze muisjes (of beide natuurlijk): maak van poedersuiker met een beetje water een glazuur, smeer dit op de bovenkant van de soesje en druk ze razendsnel in een bakje met muisjes.

Kleine cupcakejes: met glazuur en natuurlijk met muisjes al kun je ook de glazuur kleuren met een beetje roze of blauwe kleurstof. Hier staat het recept voor kleine cupcakejes.

Mini-pizza’s: maak van een pak pizzadeeg geen enorme pizza maar steek uit de lap deeg kleine rondjes (gaat goed met een wijnglas) die je belegt met tomatensaus, kaas en verder met je favoriete pizza-topping.

Desserts: desserts zijn favoriet bij een babyshower, onze favoriet was een chocolademousse in een wijnglas met slagroom en verse aardbeien.

Fruitsalade: natuurlijk kun je alle fruit van het seizoen gebruiken en de fruitsalade serveren in mooie glazen. Een andere manier is om een grote fruitsalade te maken en deze te serveren in een uitgeholde meloen.


Finger food voor de babyshower

Kleine sandwiches: gebruik hiervoor vers casinobrood zonder korst. Beleg de sneetjes met je favoriete beleg, voor een babyshower worden vaak sandwiches met kommersalade gemaakt maar denk ook eens aan garnalensalade, roomkaas, zalm, enz.. Snijd de plakjes in een driehoek.

Sandwiches maar dan anders: broodrolletjes (?) we weten niet precies hoe je ze noemt maar het is een variant op de sandwiches. Je lukt alleen met supervers brood zonder korst en vraag de bakker of hij het brood in de lengte wil snijden. Smeer roomkaas op het brood met eventueel geraspte kaas of bv. zalm. Rol het brood strak op met folie en leg het minstens een uurtje of twee in de koelkast. Daarna kun je de broodrol in plakjes snijden. Wil je liever zoet? Besmeer een snee brood ruim met roomboter en strooi hier blauwe of roze muisjes op. Oprollen en laten ‘stijven’ in de koelkast.

Wraps met je favoriete vulling: gebruik kleine wraps die je besmeert met een hartige vulling. De wrap oprollen en vastzetten met een prikker.

Snoepbuffet: bij een babyshower hoort vooral veel zoet en een snoepbuffet past hier perfect bij. Kies voor grote glazen schalen die je vult met roze en/of blauwe snoepjes. Vergeet niet om er kleine bakjes of papieren puntzakjes bij te leggen die gasten kunnen vullen.

home
© leuke-tips.nl - hapjes voor een babyshower