leuke babyshower tips
babyshower etiquette
babyshower geschiedenis
babyshower spelletjes
hapjes voor een babyshower
high tea babyshower
ideeen voor een babyshower
leuke thema babyshower tips
organiseren babyshower

leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes

babyshower checklist
checklist babyshower

babyshower recepten
scones
soesjes

meer babyshower tips
feestartikelen voor babyshower
leuke babyshower uitnodiging

leuke babyshower plaatjes
babybad
baby ballonnen
baby op de maan
babyschoentjes
babyvoetjes
beschuit met muisjes
disney baby
hobbelpaard
huilende baby
jongen baby
kinderwagen
knuffelbeer
lachende baby
leuke baby
luier
meisje baby
ooievaar
rammelaar
rompertjes
slabbertjes
slapende baby
speen
spelende baby
vintage baby
wieg
zwangerschap
Creatieve babyshower spelletjes

Spelletjes horen bij een babyshower maar daarnaast kun je de gasten ook laten kiezen voor een creatieve activiteit, we geven enkele ideeën voor een creatieve babyshower

Rompertjes, hemdjes, mutsjes of sokjes

Koop witte (of in ieder geval een lichte kleur) rompertjes. Was en strijk de rompertjes voordat je ze gaat gebruiken. Laat de gasten met textielverf of textielstiften de rompertje versieren. Handige tip is om in het rompertje een dik vel karton te stoppen dat verft en tekent makkelijker. Na het beschilderen moet het rompertje nog één keer gestreken worden om de verf te fixeren. Overigens kun je ook kiezen voor verschillende kledingstukjes zoals truitjes, T-shirts, mutsjes of sokjes. Belangrijk is dat het lichte kledingstukken zijn. Je bent hier ongeveer een half uur ‘zoet’ mee.

Baby’s eerste ABC

Maak samen met de gasten een ABC-boek voor de baby. Wat heb je nodig: vellen stevig papier met op ieder vel een letter van het alfabet, stiften, plaatjes, stickers, enz.. Laat de gasten op ieder vel voorbeelden geven van woorden die met de letter beginnen, met plaatjes, het is tenslotte een baby-abc. Nu hebben de meeste babyshowers geen 26 gasten dus wanneer een gast een letter af heeft kan ze met een nieuw vel beginnen. Mocht je toch meer dan 26 gasten hebben dan kun je ook getallen toevoegen. De versierde vellen wel laten lamineren.


Baby-scrapbook

Maak samen een persoonlijk babyfotoboek. Je hebt stevige vellen nodig (het is voor een foto-album!) en lijm, plaatjes, scharen, frutsels, enz.., alles wat je voor een scrapbookpagina nodig hebt. Laat de gasten ieder een pagina voor een fotoboek maken (of twee, ……). Doe alle losse bladen in een map en geef ze aan de aanstaande mama. Zo heeft ze een prachtig boek waar ze later foto’s van de baby in kan plakken.

Quilt voor de baby

Knip lapjes wit katoen van ongeveer 25 x 25 cm.. Daarnaast heb je textielstiften nodig of verf. Laat iedere gast een lapje voor de baby ‘versieren’ met een tekening of tekst. Deze lapjes worden later aan elkaar genaaid tot een heuse quilt voor de baby. Je hebt dus zeker één gast nodig met naaitalent die de lapjes aan elkaar wil naaien en eventueel de quilt ook wil voeren. Dit laatste is niet beslist nodig wanneer hem gaat ophangen maar het staat wel mooier. Overigens lapjes haken of breien kan ook. Je hebt dan wol nodig in verschillende babykleuren en voldoende brei/haaknaalden. Dit laatste alleen doen wanneer je zeker weet dat de gasten ook daadwerkelijk kunnen haken of breien anders ben je hier de hele babyshower mee bezig.


Mijn wens voor jou

Laat de gasten op een groot vel papier een wens voor de baby schrijven. Maak van iedere gast een foto terwijl ze het vel met de wens duidelijk zichtbaar voor zich houdt. Tenslotte doe je alle foto’s in een album als een leuke herinnering voor de baby.

Creatief met porseleinverf

Je kunt tegeltjes laten beschilderen. Zorg voor witte tegeltjes en schilderijhaakjes om ze later aan op te hangen in bv. de babykamer. Daarnaast heb je natuurlijk porseleinverf (en penselen) of porseleinstiften nodig. Je kunt kleine tekeningen laten schilderen of eventueel wensen voor de baby op de tegel laten schrijven. In plaats van tegeltjes kun je ook bordjes beschilderen. Met de nadruk op kleine bordjes! Is het een babyshower voor een meisje dan is het leuk om een theeserviesje te beschilderen. Let op: de meeste soorten porseleinverf moeten nog een tijdje in een warme oven om de verf te fixeren, je leest het op de verpakking.

Bonnen voor mama (en/of) papa

Geef de gasten een vel papier ter grootte van een ansichtkaart. Op het vel papier schrijven de gasten ieder één gunst aan de aanstaande mama. Bijvoorbeeld: een avondje oppassen, één keer de was doen, boodschappen doen, andere kinderen een middagje meenemen naar een speeltuin (wanneer er meerdere kinderen in het gezin zijn), een avondmaaltijd koken, enz.. De bonnen mogen naar wens geïnd worden bij de schrijfster.

home
© leuke-tips.nl - creatieve babyshower spelletjes