leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes
Babyshower en spelletjes het hoort wel een beetje bij elkaar. We hebben de leukste spelletjes voor een babyshower voor je. Leuke babyshower spelletjes voor een onvergetelijke babyshower. We maken het je makkelijk, alle spelletjes hebben een uitleg van het spel, alleen nog maar uitprinten en zorgen voor voldoende pennen. Ieder spel duurt niet langer dan 10 minuten behalve de BabyBingo (we verwachten nu eenmaal niet dat mama in sneltreinvaart alle cadeautjes uitpakt). Zorg voor kleine cadeautjes voor de winnaars van ieder spel. Bijvoorbeeld: kleine babyflesjes gevuld met snoepjes, mooi ingepakte chocolaatjes, enz..

De baby komt:

De vliezen breken en bij de meeste vrouwen betekent dat een golf ‘water’ (overigens niet bij iedereen). Wat heb je nodig voor dit spel: kleine babypoppetjes uit een speelgoedwinkel en ijsblokvormpjes. De poppetjes moeten dus in de vormpjes passen. Stop de poppetjes in de vakjes, giet er water bij en zet het minstens een nacht in de vriezer. Wie weet tijdens de babyshower het snelst de baby uit het ijs te halen?

Supermama:

Dit weet je vast wel, mama’s zijn supergoed in multitasken. (Of gewoon veel dingen tegelijkertijd doen.) Wat heb je nodig: een telefoon, een babypop, katoenen luier en een veiligheidsspeld. Welke gast weet het snelst met de telefoon aan het oor een baby te verschonen. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt. Smelt chocolade in de luier zodat ook nog de billetjes verschoont moeten worden. Belangrijk is dat de telefoon aan het oor moet blijven, dus meestal betekent het dat je met je schouder de telefoon tegen je oor gedrukt houdt.

Sokken verzamelen:

Dit ken je vast wel, heel veel sokken die behoorlijk ongeorganiseerd uit de droger komen. Dit heb je nodig: ongeveer 15 paar babysokjes. Leg de sokjes op een stapeltje op de vloer. Wie weet in 1 minuut de sokjes die bij elkaar horen in elkaar te vouwen?


Gevulde flesjes:

Een klassieker tijdens de babyshower. Vul babyflesjes met bv. melk, water of vruchtensap. Welke gast kan het snelst het babyflesje leegdrinken?

Eerste hapjes:

Nog zo’n klassieker! Wat heb je nodig: potjes babyvoeding en een lepeltje. Doe een gast een blinddoek voor en laat haar een beetje van de babyvoeding proeven. Wie weet de meeste goed te raden? Blinddoek is echt noodzakelijk want wanneer de kleur oranje is, dan is proeven nog amper nodig.

Speentjes estafette:

Wat heb je hiervoor nodig: rietjes en babyspeentjes met een ring. Verdeel de groep in tweeën en laat de groepen in een rij staan of zitten. Geef iedereen een rietje die ze tussen hun lippen moeten klemmen. Op een startteken krijgt de eerste van de groep een speentje aan het rietje, de eerste moet het speentje doorgeven aan de tweede, tweede aan de derde…..enz.. Welke groep is het snelst? Misschien overbodig maar geen handen gebruiken en wanneer het speentje valt moet de eerste weer beginnen.

Hoeveel weeg jij nou?:

Het is een beetje een spelletje om het ijs te breken. Plaats een weegschaal in het midden van een kring en zeg dat het tijd is om te wegen. Zie je al wat gasten ongemakkelijk op de stoel schuiven? Dan zeg je pas dat het gaat om het wegen van portemonnees. Diegene met de zwaarste is natuurlijk de winnaar van dit ‘spel’ ;-).


Luiers verwisselen:

Luiers verwisselen maar dan wel geblinddoekt! Welke gast kan het snelst een baby verschonen met een blinddoek voor? Je hebt hiervoor nodig: babypop en luiers.

Hapjes geven:

Luiers Hoe goed ben jij eigenlijk in het voeden van een baby? Verdeel de gasten in tweetallen. Doe één speler van ieder tweetal iets voor om de kleding te beschermen, een theedoek of handdoek bv.. Doe beide spelers een blinddoek voor. Het is de bedoeling dat de ene speler de ander gaat ‘voeden’. Als ‘voeding’ kun je bijvoorbeeld vla of pudding gebruiken. Welk groepje heeft het snelst alle voeding naar binnen gewerkt? Het kan een beetje een smeerboel worden (daarom ook kleding beschermen) en denk ook aan je tapijt!

Wat zit daar nou in:

Je hebt nodig: ongeveer 10 papieren zakken en baby gerelateerde artikelen bv. speentjes, veiligheidsspeld, klein flesje, enz.. Nummer de papieren zakken van 1 tot 10 en stop er de artikelen in. Geef iedere gast een vel papier en pen. Deel de zakken willekeurig uit en laat de gasten raden én opschrijven wat in de papieren zak zit. In de zak kijken mag dus niet. Wie raadt de meeste babyartikelen?

home
© leuke-tips.nl - babyshower spelletjes