leuke babyshower tips
babyshower geschiedenis
babyshower spelletjes
creatieve babyshower spelletjes
hapjes voor een babyshower
high tea babyshower
ideeen voor een babyshower
leuke thema babyshower tips
organiseren babyshower

leuke babyshower spelletjes
babybingo
babybrabbel
babydieren
baby in andere taal
babyliedjes
bakerpraatjes
bekende ouders
jongen of meisje
jongensnamen
mama of papa jongen
mama of papa meisje
meisjesnamen
prijs raden
wat ik voor je wens
woorden met jongen
woorden met meisje
antwoorden spelletjes

babyshower checklist
checklist babyshower

babyshower recepten
scones
soesjes

meer babyshower tips
feestartikelen voor babyshower
leuke babyshower uitnodiging

leuke babyshower plaatjes
babybad
baby ballonnen
baby op de maan
babyschoentjes
babyvoetjes
beschuit met muisjes
disney baby
hobbelpaard
huilende baby
jongen baby
kinderwagen
knuffelbeer
lachende baby
leuke baby
luier
meisje baby
ooievaar
rammelaar
rompertjes
slabbertjes
slapende baby
speen
spelende baby
vintage baby
wieg
zwangerschap
Babyshower etiquette, zijn er vaste regels voor het vieren van een babyshower?

Nee, gelukkig niet zoveel en die er zijn mag je natuurlijk altijd naar eigen wens ombuigen of zelfs negeren. Het is tenslotte een feestje voor jou en je baby. Maar wanneer je toch enkele eenvoudige etiquetteregeltjes wilt volgen, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Wie organiseert de babyshower?

Niet de aanstaande moeder! Dat is het heerlijke van een babyshower, het wordt voor je georganiseerd. Het enige wat van jou verlangd wordt is het openen van de cadeautjes en natuurlijk het tonen van de nodige dankbaarheid daarvoor. De babyshower wordt georganiseerd door een vriendin, collega, zus, oma of ander familielid.

Wanneer je verwacht dat niemand er aan denkt om een babyshower voor jou te geven? Je kunt altijd iemand vragen maar maak je over het algemeen niet teveel zorgen hierover.

Babyshowers zijn zo gewoon geworden dat er vast al een collega, vriendin of oma staat te popelen om een fantastisch feest voor je te geven.


Wanneer wordt een babyshower gehouden?

Meestal zes weken tot een maand voor de uitgerekende datum. Deze datum is praktisch omdat de zwangerschap dan al een flink eind op weg is en de bevalling nog even op zich laat wachten. De aanstaande moeder heeft dan ook nog genoeg puf voor een feestje. In enkele religies en culturen is het gebruikelijk om pas na de geboorte van het kind cadeautjes te geven. Houd daar rekening mee en vier de shower zonder cadeaus of na de geboorte van de baby. (Dan noem je het gewoon een kraamfeest en dat is ook leuk!)

Wie nodig je uit voor een babyshower?

We hebben het hier over etiquette dus er is maar één antwoord: vriendinnen, vrouwelijke collega’s en vrouwelijke familieleden. De traditie en etiquette bepaalt dat een babyshower iets is tussen vrouwen. We schreven het al in het begin, alle ‘regeltjes’ met betrekking tot de etiquette mag je negeren of naar eigen inzicht aanpassen!

Kun je meer dan één babyshower geven?

Ja, dat kan. Eén babyshower met collega’s, één shower voor vriendinnen en misschien nog een babyshower met familieleden. Overigens vind je zelf één babyshower meer dan genoeg, geef dat dan gewoon aan.


Babyshower voor het tweede / derde kind?

Het is pas de laatste jaren gebruikelijk om ook een babyshower te geven voor een tweede of misschien wel derde kind (of vierde, enz.).

Wanneer je zus enthousiast begint aan het organiseren van zo’n shower, houd haar dan vooral niet tegen! Zo’n babyshower wordt ook wel een ‘diapershower’ genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, heel veel luiers als cadeau. (Daar kun je toch nooit genoeg van hebben.)

Wat wordt verwacht van de aanstaande moeder?

We schreven het al, laat het lekker over je heen komen en toon de nodige dankbaarheid voor alle cadeaus. Soms is het wel handig (maar dat is een klein en leuk klusje) om een verlanglijstje te maken.

Zeker wanneer het om een tweede of derde kindje gaat en gasten het niet zo leuk vinden om luiers te geven. Maar ook bij een eerste kindje is het wel een goed idee, zo eindig je niet met tien.

home
© leuke-tips.nl - Babyshower etiquette